Programe

Asociatia Alter Move a lansat trei programe.

Programul Sah Mat

Șahul este cel mai complex board game inventat de mintea umană, adunând la un loc 32 figurine de două culori, care se deplasează după reguli diferite, pe o tablă formată din 64 pătrate albe și negre.

Relațiile care se stabilesc între piesele jocului, precum și profunzimea ideilor din spatele acțiunilor generate de jucători, au condus la asemuirea acestui joc cu un război în miniatură, iar această comparație nu este departe de adevăr.

Utilizarea șahului ca vehicul educațional începând de la vârsta de 5 ani conduce la dezvoltarea cognitivă a indivizilor peste medie. Eficiența în procesul de dezvoltare personală depinde de expunerea copiilor la joc și de calitatea programului de studiu.

Romania 2035

Nu există un consens asupra anului pe care îl considerăm începutul Generației Z, părerile fiind împărțite între 1996 și 2005, pentru nativii din Statele Unite ale Americii. Caracteristicile membrilor acestei generații sunt observabile la tinerii din România pentru indivizii născuți după 2000.

Pregătirea tinerilor pentru o societate despre care nu avem informații cum va arăta, reprezintă o adevărată provocare  pe care suntem gata să o atacăm frontal,  prin proiecte care să aducî un plus în formarea celor care vor da forma sociteății românești în 2035.

Alter Civitas

Pe măsură ce tehnologia evoluează, oferindu-ne tot mai multe oportunități de conectare online, eliminând astfel barierele geografice, se creează o fractură în plan fizic între indivizi.

Conectarea oamenilor în comunități care să joace un rol activ în viața membrilor care le compun, reprezintă un deziderat la care putem contribui prin implementarea de proiecte hibride, în termeni de online/offline.

Tehnologia cu atingere umană reprezintă scheletul comunităților în secolul XXI.